środa, 16 listopada 2016

Mini tarta z kaszą jaglaną i pieczonymi jabłkami

Bardzo chrupiące kakaowe ciasto a w środku kaszka z jabłkami. Całe danie pachnie cynamonem.
Doskonałe jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Jednym słowem dla łasuchów :)
https://drogadosiebie.pl/zdrowa-zywnosc/kasza-jaglana/




Składniki na ciasto;

 1/4 kostki margaryny
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka cukru waniliowego
2-3 łyżek cukru pudru
2-3 łyżki kakao

Margarynę siekamy nożem z mąką przesianą z proszkiem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ręcznie.
Uformowałam kulkę, włożyłam do folii i do zamrażalnika na 15 minut.

Składniki na nadzienie;

1/2 szklanki kaszki jaglanej ugotowanej w szklance wody z łyżką masła.(najlepiej wieczorem dzień wcześniej)
Pieczone jabłka z cynamonem i cukrem. 1 i 1/2 szklanki.

Składniki łączymy ze sobą i miksujemy blenderem.



Piekłam w 160* około 20 minut.
Rozmiar formy ; średnica 15 cm.

Formy do tarty kupiłam i nie jest to wpis sponsorowany.

12 komentarzy:

  1. Pomysłowa i bardzo smakowita tarta :) Idealna do kawki :) <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Na śniadanie, na drugie śniadanie czy na deser - pasuje mi! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co za wspaniały pomysł na tartę. Wygląda wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale pyszności! :D

    Zapraszam-Mój blog
    Odwdzięczam się za każdą obserwacje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. super pomysł :) można zabrać do pracy na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Podoba mi się pomysł z tą kaszą jaglaną i jabłkiem ;) Ciekawe pomysły ma Pani na różne dania. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń