czwartek, 24 listopada 2016

Pulpeciki z makaronem





1/2 kg mięsa mielonego
2 duże ząbki czosnku
2 jaja
1 bułka pszenna namoczona w mleku i bułka tarta 5 łyżek
przyprawy; sól, pieprz mielony, bazylia, tymianek, papryka ostra w proszku.
olej do smażenia
liść laurowy i ziele angielskie do gotowania.

Do mięsa dałam jaja, zgnieciony czosnek, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, przyprawy.
Uformowałam kuleczki.
Smażyłam na złoty kolor na oleju. Następnie przełożyłam na gotującą wodę z przyprawami.
Gotowałam 10 minut, powstały bulion zagęściłam zasmażką.




10 komentarzy:

  1. Pulpeciki już od pewnego czasu za nami chodzą i są w planie. Mamy już nawet pewien pomysł ale musimy poczekać na wolny dzień. Po Twoim wpisie termin dostanie przyspieszenia:)
    Jak smakowały paszczaki, bo po naszych nawet śladu nie ma:)
    Pozdrawiamy cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Maminku kulinarny paszczaki były pyszne :). Bardzo lubię ciasta z drożdżami.

      Usuń
  2. prosto i smakowicie :) właśnie ja też od jakiegoś czasu mam w planie pulpeciki, tylko jakoś tak zebrać się nie mogę ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo smakowite danie, proste i domowe:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pulpety z masy mielonej to moje ulubione danie :) Super są też pulpety z ryby :) Pychotka :)
    Polecam też kotlety mielone pieczone w piekarniku :) Są przepyszne.
    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo je lubię, oj bardzo ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Proste i smaczne danie, takie lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  7. prosty i jaki smaczny obiadek :)

    OdpowiedzUsuń