1/2 kg mięsa mielonego
2 duże ząbki czosnku
2 jaja
1 bułka pszenna namoczona w mleku i bułka tarta 5 łyżek
przyprawy; sól, pieprz mielony, bazylia, tymianek, papryka ostra w proszku.
olej do smażenia
liść laurowy i ziele angielskie do gotowania.
Do mięsa dałam jaja, zgnieciony czosnek, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, przyprawy.
Uformowałam kuleczki.
Smażyłam na złoty kolor na oleju. Następnie przełożyłam na gotującą wodę z przyprawami.
Gotowałam 10 minut, powstały bulion zagęściłam zasmażką.
Pulpeciki już od pewnego czasu za nami chodzą i są w planie. Mamy już nawet pewien pomysł ale musimy poczekać na wolny dzień. Po Twoim wpisie termin dostanie przyspieszenia:)
OdpowiedzUsuńJak smakowały paszczaki, bo po naszych nawet śladu nie ma:)
Pozdrawiamy cieplutko.
Maminku kulinarny paszczaki były pyszne :). Bardzo lubię ciasta z drożdżami.
Usuńprosto i smakowicie :) właśnie ja też od jakiegoś czasu mam w planie pulpeciki, tylko jakoś tak zebrać się nie mogę ;)
OdpowiedzUsuńbardzo smakowite danie, proste i domowe:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńPulpety z masy mielonej to moje ulubione danie :) Super są też pulpety z ryby :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuńPolecam też kotlety mielone pieczone w piekarniku :) Są przepyszne.
Pozdrawiam,
Patryk
bardzo je lubię, oj bardzo ;)
OdpowiedzUsuńTakie pulpeciki są pyszne :)
OdpowiedzUsuńProste i smaczne danie, takie lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńprosty i jaki smaczny obiadek :)
OdpowiedzUsuń