wtorek, 22 listopada 2016

Surówka soczewicą i nie tylko.

Bardzo często tworzę chrupiące surówki. Jednak brakuje czasu na ich zamieszczenie na blogu.
Postaram się nadrobić zaległości, gdyż surowe warzywa są zdrowe a w sałatkach bardzo smaczne.



 składniki;
1 średnia marchew
puszka soczewicy
1/2 surowej papryki
1/2 kapusty pekińskiej niedużej
1/2 cytryny
sól, pieprz, kminek mielony, oliwka z oliwek


 Marchew starłam na drobnych oczkach. Kapustę drobno poszatkowałam, paprykę skroiłam na drobną kostkę. Z soczewicy odlałam zalewę i wsypałam do warzyw. Dodałam przyprawy i 1 łyżeczkę oliwki. Pomieszałam i skropiłam sokiem z cytryny.

Smacznego chrupania :)



17 komentarzy:

  1. o to świetny pomysł :) zdrowo i można zabrać do pracy zamiast kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dopiero osttanio odkryłam jak bardzo lubię soczewicę :D z chęcią wypróbuję Twoj przepis :)!
    udanego wieczoru :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu ale piękną miseczkę podałaś, zestaw na maksa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Podoba mi się dodatek soczewicy:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, bardzo podoba mi się ta sałatka, szczególnie dodatek soczewicy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Małgosiu przepyszna suróweczka :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł, chętnie wypróbuję przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo uwielbiam kapustę pekińską, a szczególnie surówki z kapusty pekińskiej. Surówka z soczewicą wyszła wyśmienicie.
    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  9. Super wygląda! Lubię takie zdrowe chrupanie ;) fajny pomysł na dodanie soczewicy.

    OdpowiedzUsuń
  10. Ooo, to musi być smaczne. Lubię soczewicę w sałatkach :)

    OdpowiedzUsuń