Składniki;
3 łyżki kaszy bulgur z pszenicy
3 łyżki kaszy bulgur z łubinu
3 łyżki kaszy bulgur z zielonego groszku
3 łyżki ryżu brązowego
4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
4 plasterki ulubionego sera żółtego
duży ząbek czosnku
sól do smaku
pieprz mielony 1/2 łyżeczki
papryka słodka 1/2 łyżeczki
Zioła do sałatek w młynku
3 łyżki oliwki
Wszystkie kasze mieszamy ze sobą i gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu należy je odcedzić, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, oliwkę i przyprawy.
Zawinąć w plasterki sera żółtego. Zapiec w opiekaczu opcja- góra, lub w piekarniku.
Plasterki szynki usmażyć na suchej patelni, są bardzo kruche i chrupiące.
Podawać razem, całość komponuje się bardzo smacznie.
Jeszcze takich roladek nie jadłam, świetny pomysł!!! (mam takie same talerzyki) ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńPychotka☺
OdpowiedzUsuńCóż za pyszne roladki :-)
OdpowiedzUsuńKochana świetne są te roladki :-)
OdpowiedzUsuńKasze bulgur uwielbiam, ser również :) Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńRoladki z sera i kaszy wyglądają apetycznie, bulgur bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńfajny przepis :))
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie, kasze uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńoryginalna propozycja :)
OdpowiedzUsuńKaszę bulgur bardzo lubię i często jem :) Takie roladki to bardzo dobry pomysł na urozmaicenie sobie obiadu :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, taki oryginalny. Muszę sprobować Twojego przepisu Gosiu :-)
OdpowiedzUsuń