Składniki;
2 litry wywaru spod ugotowanej wędzonki np. ( boczek, żeberka, szynka )
2 duże marchwie
1 duża pietruszka
kawałek korzenia selera
1 cebula
2 duże ząbki czosnku
biała kiełbasa 6 sztuk
Kilka jaj ugotowanych na twardo
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz 1 łyżeczka
śmietana
500 ml. barszczu z butelki
5 ziarenek ziela angielskiego
3 liście laurowe
Wywar gotujemy z jarzynami i przyprawami. Pod koniec wgniatamy czosnek. Dodajemy kiełbaski. Zabielamy Śmietaną. Podajemy z jajami.
Smacznego.
uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPunkt obowiązkowy. Nie może go zabraknąć podczas Świąt:)
OdpowiedzUsuńu mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia takiego barszczu- a wygląda super ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam barszczyki i żurki i zawsze ciężko mi się zdecydować co bardziej lubię :) Pysznie wygląda Twoja propozycja, więc biorę :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny barszczyk :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam go, szczególnie na Wielkanoc smakuje wyjątkowo. Super przepis :)
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja:)
OdpowiedzUsuń