Warzywa ;
Por, jego biała część
2 marchewki
3 duże pieczarki
1/3 łyżeczki otartej bazylii
1/3 łyżeczki tymianku
1/3 łyżeczki oregano
1/3 łyżeczki pieprzu 2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwki
Marchew należy obrać i pokroić w plasterki.
Jako pierwszą wrzucić na rozgrzaną patelnię podlaną oliwką i wodą oraz przyprawami.
Gdy marchew lekko zmięknie wrzucić pokrojone pieczarki i pora. Dusić pod przykryciem 5 minut.
Ryby;
6 kawałków Tilapii
3 liście laurowe
oraz wszystkie przyprawy jakie podałam do duszenia warzyw. Na osobnej patelni podlanej wodą i oliwką dusimy kawałki ryb w przyprawach.
Bardzo szybko robią się miękkie. Należy zwracać uwagę na to i nie dusić zbyt długo, aby się nie rozpadły na kawałeczki.
apetyczny piątkowy obiad :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, moja rodzinka lubi ryby, przepis wypróbuję! Pozdrawiam cieplutko Małgosiu.
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny obiadek, lubię rybne dania :-)
OdpowiedzUsuńTak się zastanawiam, czy jadłam kiedyś tilapię? Chyba nie...
OdpowiedzUsuńBardzo zdrowo i smacznie, pycha :)
OdpowiedzUsuńRyby są wyśmienite :) Też mam taki półmisek :) Jest przepiękny :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Jedna z moich ulubionych ryb :) Uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie:))lubię ryby ale przyznam że mało ich jemy:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek i pięknie podany :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszna rybka w smakowitym towarzystwie :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis :) chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńPrzepis koniecznie wypróbuję. Pięknie się tu wszystko u Ciebie prezentuje Gosiu. :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa -:)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym zjadła ❤
OdpowiedzUsuńtilapię omijam, ale sam przepis jest świetny :)
OdpowiedzUsuńNie wiemy czy jadłyśmy kiedykolwiek tą rybkę ;)
OdpowiedzUsuńPyszna rybka i mam takie same talerzyki:)
OdpowiedzUsuń