środa, 5 kwietnia 2017

Jaja świąteczne z pastą z tuńczyka

Jajka z wolnego wybiegu, faszerowane pastą z tuńczyka. Przygotowanie tego dodatku jest na prawdę proste, szybkie, i pyszne. Polecam.





Składniki na 6 jaj;

65 g. tuńczyka w sosie własnym ( Puszka ma zazwyczaj 85g w tym masa tuńczyka wynosi 65 g. )
6 żółtek
1/2 łyżeczki pieprzu
2 - 3 łyżek majonezu
1/4 łyżeczki czosnku mielonego

Jaja ugotować na twardo. Przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Tuńczyka z całą zawartością puszki wyłożyć do miski, połączyć z żółtkami. Dodać pieprz, czosnek, majonez. Zgnieść za pomocą tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do rękawa do dekoracji i udekorować pastą jajka.

Smacznego.



20 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie jajeczka, szybkie w przygotowaniu i smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękna prezentacja, lubię takie smaczne i szybkie przekąski :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. A wiesz Gosiu, że ja jakoś za jajkami nie jestem? Niestety wielkanoc słynie z jajek więc coś muszę zrobić. Wykorzystam Twój przepis by się do jaj przekonać :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Basiu ja uznaję tylko jaja z wolnego wybiegu.Za innymi tez nie jestem :)

      Usuń
  4. Idealne na Wielkanocny stół, uwielbiam takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapowiadają się smaczne święta :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jajeczka nadziane w sam raz dla mojego męża ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł na faszerowane jajeczka. U mnie występują w wersji bardziej tradycyjnej, czyli z koperkiem i szczypiorkiem. Porywam przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam faszerowane jajeczka, pysznie

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy nie jadłyśmy faszerowanych jajek ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wypróbuję tą pastę na bazie tuńczyka i majonezu. Przepysznie to wygląda.

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  11. Teraz jajka są bardzo na czasie i każdy nowy pomysł mile widziany :)

    OdpowiedzUsuń