Składniki na 6 jaj;
65 g. tuńczyka w sosie własnym ( Puszka ma zazwyczaj 85g w tym masa tuńczyka wynosi 65 g. )
6 żółtek
1/2 łyżeczki pieprzu
2 - 3 łyżek majonezu
1/4 łyżeczki czosnku mielonego
Jaja ugotować na twardo. Przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Tuńczyka z całą zawartością puszki wyłożyć do miski, połączyć z żółtkami. Dodać pieprz, czosnek, majonez. Zgnieść za pomocą tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do rękawa do dekoracji i udekorować pastą jajka.
Smacznego.
Bardzo lubię takie jajeczka, szybkie w przygotowaniu i smaczne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jajka☺
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo smacznie :) Mniam...
OdpowiedzUsuńPiękna prezentacja, lubię takie smaczne i szybkie przekąski :-)
OdpowiedzUsuńA wiesz Gosiu, że ja jakoś za jajkami nie jestem? Niestety wielkanoc słynie z jajek więc coś muszę zrobić. Wykorzystam Twój przepis by się do jaj przekonać :-)
OdpowiedzUsuńBasiu ja uznaję tylko jaja z wolnego wybiegu.Za innymi tez nie jestem :)
UsuńIdealne na Wielkanocny stół, uwielbiam takie połączenia :)
OdpowiedzUsuńZapowiadają się smaczne święta :)
OdpowiedzUsuńJajeczka nadziane w sam raz dla mojego męża ;)
OdpowiedzUsuńKochana, czy ja mogę wpaść?
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na faszerowane jajeczka. U mnie występują w wersji bardziej tradycyjnej, czyli z koperkiem i szczypiorkiem. Porywam przepis ;)
OdpowiedzUsuńMarta dziękuję i polecam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane jajeczka, pysznie
OdpowiedzUsuńJak one pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłyśmy faszerowanych jajek ;)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuńpyszności:)
OdpowiedzUsuńw sam raz na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńWypróbuję tą pastę na bazie tuńczyka i majonezu. Przepysznie to wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Teraz jajka są bardzo na czasie i każdy nowy pomysł mile widziany :)
OdpowiedzUsuń