Kto z nas nie lubi takich łakoci ? Babeczki można dowolnie dekorować. Używać do nich farszu na słono i słodko. Dzisiaj mam propozycję na masę budyniową z pigwą. Zapraszam i polecam.
BABECZKI Z BUDYNIEM I PIGWĄ
Składniki na ciasto wystarczą na cztery duże babeczki.
Foremki nabyłam w sklepie internetowym Skworcu.
Są silikonowe, co jest bardzo pomocne w pieczeniu i wyjmowaniu gotowego wypieku.
1 szklanka mąki pszennej
1 żółtko
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kostki margaryny (125g.)
Na stolnicę przesiać mąkę oraz cukier puder, i posiekać z zimną margaryną. Pod koniec należy dać surowe żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, włożyć do woreczka i umieścić w lodówce na 1/2 godziny.
Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykleić nim foremki. Dno nakłuć widelcem. Piec 7 minut w 150*
Masa budyniowa;
2 małe budynie waniliowe
4 łyżki cukru
litr mleka bez 1/2 szklanki
Budynie gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.
Dekorujemy owocami pigwy w syropie.
Nadaje on lekkiej kwaskowatości babeczkom, co się doskonale komponuje.
Smacznego.
Pięknie i smakowicie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńUrocze :)
OdpowiedzUsuńW życiu jeszcze takich nie jadłam.
OdpowiedzUsuńUrocze babeczki z bardzo apetycznym nadzieniem :)
OdpowiedzUsuńjaki piękny kształt :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam, ale bardzo chętnie zrobili zjem :)
OdpowiedzUsuńto ja sie częstuję bo uwielbiam wszelkie babeczki:)
OdpowiedzUsuńWypróbuję,muszą być pyszne! Pozdrawiam cieplutko Małgosiu.
OdpowiedzUsuńsłodkie i kwaśne-fajne zestawienie!
OdpowiedzUsuńUrocze ☺☺
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńPyszne Gosiu!
OdpowiedzUsuńPigwę w syropie uwielbiam.
Z dodatkiem pigwy nie jadłam jeszcze żadnego deseru. Chętnie spróbowałabym. Babeczki wyglądają bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńMałgosiu bardzo fajny deserek :-)
OdpowiedzUsuńSą prześliczne! :)
OdpowiedzUsuńA może tak coś zamiast budyniu? Super sprawa, ale jednak za budyń przydałby się zamiennik:D
OdpowiedzUsuńO jej ale śliczna! Do tego musiała być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńPychotka ☺ Pięknie wygląda ta babeczka ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Ślicznie i smakowicie się prezentują :D
OdpowiedzUsuńCudownie się prezentują, zjadłabym taką do kawki :)
OdpowiedzUsuń