czwartek, 5 października 2017
Kawa Cappuccino
Jeszcze do niedawna kawa cappuccino, była niezbyt dobrze przeze mnie odbierana.
Po pierwsze dlatego, że należało jej nasypać do filiżanki po kilka łyżeczek, aby czuć aromat i aby była odpowiedniej konsystencji. Zresztą tak też zalecali producenci.
Drugą przyczyną było to, że zawierała w sobie sproszkowane mleko, czy coś do niego podobne. Była za jasna jak na mój gust i było czuć bardziej mleko niż kawę. W związku z tym przestałam ją kupować.
Jestem smakoszką kawy i cały czas poszukuję czegoś dla mnie odpowiedniego.
Niedawno trafiłam na sklep internetowy Skworcu.
Zamówiłam w nim kawę cappuccino.
Ku mojemu zdziwieniu nie ma w swoim składzie mleka. Na filiżankę naprawdę mocnej kawy, wystarczy dać łyżeczkę proszku. Ma niepowtarzalny smak. Jest lekko aromatyzowana. Aromat jest tak delikatny, że za każdym razem gdy ją piję, staram się rozgryźć, czym pachnie i co czuję. Jednak moje kubki smakowe, nie potrafią tego określić. Na opakowaniu opisano propozycję podania kawy. Można dodać do niej mleko lub śmietankę.
Kawa ta, na pewno na dłużej zagości w mojej kuchni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kawa to nie jest coś co lubię,ale ciasteczkiem się poczęstuję ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno "naprawdę " :))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJa też nie jestem smakoszką cappuccino ale do tej mnie zachęciłaś:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam kawę, to moja wielka miłość :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kawę, ale bez mleka nie ruszę. No jakoś nie mogę się przełamać do tego smaku, ale jak do Twojej troszkę naleję mleka to się nie obrazisz, prawda? :-)
OdpowiedzUsuń😊
UsuńLubię cappuccino z ekspresu. Tego w proszku nie kupuję już przysłowiowe sto lat. Ostatnio wszędzie słyszę o Skworcu, więc muszę do nich zajrzeć. Chętnie spróbowałabym ich kawy.
OdpowiedzUsuńLubię od czasu do czasu napić się cappucino.
OdpowiedzUsuńJa tez uwielbiam kawe cappuccion
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Kawę bardzo lubię - w każdym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńMusze jej spróbować! Koniecznie :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za cappuccino, ale tę bym chętnie spróbowała
OdpowiedzUsuńMałgosiu i kawką bez mleka się poczęstuje i ciasteczkiem pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMnie Cappuccino też kojarzy się z przynajmniej 5 łyżeczkami proszku, by czuć smak kawy...
OdpowiedzUsuńCappuccino bez mleka - ciekawe:)
OdpowiedzUsuńPodobno mieszanie kawy z mlekiem jest ciężkostrawne. Od dawna nie łaczę tych dwóch składników.
UsuńNajlepsza jest kawa z dodatkiem mleka, gdyż kawa z dodatkiem mleka nie podrażnia błony śluzowej żołądka.
UsuńPozdrawiam,
Patryk
Dodam, że na temat kawy kawy jest dużo mitów. Muszę kiedyś napisać artykuł na temat kawy i mitów na temat kawy.
UsuńPatryku czekam na Twój artykuł 😊
UsuńKawę cappuccino bardzo lubię. Podstawą tej kawy jest spienione mleko ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Patryku, kawa którą opisałam to jest baza do cappuccino. Można dodać do niej mleko lub śmietankę. Opisując ją. Chciałam podkreślić jak bardzo jest mocna i smaczna. Ja osobiście wole ją pić bez zabielania.
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńja piję tylko czaeną kawę wiec sie częstuję:)
OdpowiedzUsuńDawniej namiętnie piłam właśnie takie cappuccino, napój z proszku ;) teraz wolę zwykłą kawę z odrobiną mleka ale chętnie wypróbowałabym kawki od Skworcu skoro tak zachwalasz :)
OdpowiedzUsuńMmmm pyszności :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kawę, bez kawy dla mnie to dzień stracony!
OdpowiedzUsuńJa też zaczynam dzień od kawy, bez niej nie ma życia ;)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za cappuccino :)
OdpowiedzUsuńBierzemy ciasteczka jednak kawa to nie nasze smaki :D
OdpowiedzUsuńWszystko jest cacy z jednym zastrzezeniem, ze proponowana kawa, nawet jesli jest bardzo smaczna, nie ma prawa nazywac sie cappuccino... Jesli siegamy po obcojezyczna nazwe, to najpierw sprawdzmy, co ona oznacza...
OdpowiedzUsuńSuper wpis
OdpowiedzUsuń