Chipsy z buraków to mój sposób na wykorzystanie resztek w kuchni. Chipsy natomiast to świetna przekąska przed telewizor lub do lektury. Podałam je z octem balsamicznym. Równie dobrze można, je tylko posolić i chrupać. Polecam
CHIPSY Z BURAKÓW
Małe buraczki
olej do smażenia
sól ocet balsamiczny o smaku fig
Buraczki szorujemy pod bieżącą wodą, obieramy i kroimy na plasterki.
Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron.
Solimy.
Smacznego.
Oryginalny pomysł :-) Ja z buraków lubie tylko barszczyk ;-)
OdpowiedzUsuńCiekawe jak smakują. Nigdy nie próbowałam ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam buraczki :-) pyszności Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł Małgosiu :) Takich jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńFajne chipsy :) Lepsza alternatywa tradycyjnych chipsów z ziemniaków :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Wyglądają fantastycznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska ;)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo, muszę spróbować, bo z buraka jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńUwielbiam, tylko ja piekę piekarniku ;)
OdpowiedzUsuń