sobota, 28 października 2017

Makaronowe muszelki z pastą warzywną



Makaronowe muszelki z pastą warzywną z ciecierzycą i sosem czosnkowym, to szybka i pyszna przekąska.
Firma Sokołów wprowadziła na rynek nową serię produktów warzywnych- ''Z Gruntu Dobre''
Są one przeznaczone dla osób ceniących  zdrową żywność, wegetarian, seniorów oraz  poszukiwaczy nowych smaków.
Pasty zagoszczą na dłużej w mojej kuchni.

MAKARONOWE MUSZELKI Z PASTĄ WARZYWNĄ




15 dużych muszli makaronowych
1/2 opakowania pasty warzywnej z ciecierzycą
2 pieczarki
mały seler

sos czosnkowy;

150 g. jogurtu naturalnego gęstego
duży ząbek czosnku
sól do smaku
ulubione przyprawy


Makaron należy ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Faszerować pastą.
Pieczarki lekko podsmażyć i posolić.
Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do osolonego wrzątku, nie gotować.

Jogurt wymieszać ze zgniecionym ząbkiem czosnku, doprawić do smaku.

Smacznego.


17 komentarzy:

  1. Ich produkty są pyszne, miałam okazję ich próbować. A makaronik z takimi dodatkami bardzo mi się podoba :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo eleganckie danie wyszło:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają mega pysznie :) Małgosiu, pyszności przygotowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Same pyszności na talerzu :) Fajne makaroniki nadziewane :)

    Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo lubię takie bezmięsne pasty :) czesto kupuję cos na kanapki :)
    fajny pomysl na podanie z makaronem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajny pomysł, tyle że nie mam dostępu do tych produktów i najczęściej przygotowuję coś w domu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie, dawno nie robiłam, a dodatek pasty bardzo pomysłowy :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie miałyśmy okazji jeść w ogóle makaron w takim kształcie :D Ciekawie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ja jestem strasznym makaroniarzem :D Pychotka

    OdpowiedzUsuń