Makaronowe muszelki z pastą warzywną z ciecierzycą i sosem czosnkowym, to szybka i pyszna przekąska.
Firma Sokołów wprowadziła na rynek nową serię produktów warzywnych- ''Z Gruntu Dobre''
Są one przeznaczone dla osób ceniących zdrową żywność, wegetarian, seniorów oraz poszukiwaczy nowych smaków.
Pasty zagoszczą na dłużej w mojej kuchni.
MAKARONOWE MUSZELKI Z PASTĄ WARZYWNĄ
15 dużych muszli makaronowych
1/2 opakowania pasty warzywnej z ciecierzycą
2 pieczarki
mały seler
sos czosnkowy;
150 g. jogurtu naturalnego gęstego
duży ząbek czosnku
sól do smaku
ulubione przyprawy
Makaron należy ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Faszerować pastą.
Pieczarki lekko podsmażyć i posolić.
Seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do osolonego wrzątku, nie gotować.
Jogurt wymieszać ze zgniecionym ząbkiem czosnku, doprawić do smaku.
Smacznego.
Ich produkty są pyszne, miałam okazję ich próbować. A makaronik z takimi dodatkami bardzo mi się podoba :-)
OdpowiedzUsuńBardzo eleganckie danie wyszło:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńBardzo pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńWyglądają mega pysznie :) Małgosiu, pyszności przygotowałaś :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności na talerzu :) Fajne makaroniki nadziewane :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu,
Patryk
Makaron jem pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie bezmięsne pasty :) czesto kupuję cos na kanapki :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysl na podanie z makaronem :)
fajny pomysł, tyle że nie mam dostępu do tych produktów i najczęściej przygotowuję coś w domu:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na szybkie danie :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszna propozycja. :)
OdpowiedzUsuńProste ale efektowne ;)
OdpowiedzUsuńDoskonały pomysł :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja!
OdpowiedzUsuńPysznie, dawno nie robiłam, a dodatek pasty bardzo pomysłowy :-)
OdpowiedzUsuńNigdy nie miałyśmy okazji jeść w ogóle makaron w takim kształcie :D Ciekawie wygląda :)
OdpowiedzUsuńja jestem strasznym makaroniarzem :D Pychotka
OdpowiedzUsuń