Pasta warzywna do smarowania pieczywa, to danie kuchni wegańskiej. Jest smaczna i aromatyczna. Przygotowanie jej zajmuje chwilkę. Polecam.
PASTA WARZYWNA
1 puszka ciecierzycy
1 jabłko
1/2 średniej cebuli
2 łyżki oliwki
1/2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka papryki słodkiej
pieprz kolorowy mielony
sól do smaku
Ciecierzycę wraz z zalewą zmiksować.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć w przyprawach, na oliwie.
Do podsmażonej cebulki zetrzeć jabłko. Dusić chwilę, aż zmięknie.
Połączyć ze zmiksowaną ciecierzycą i gotować na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie masę zmiksować blenderem.
Odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego.
Bardzo smaczny pomysł na pyszną pastę Małgosiu :) Już wiem, że by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńMoja córka jest wegetarianką, zatem zapisuję sobie ten przepis!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Zaczynam obserwować bloga :)
Ciekawy pomysł na pastę :)
OdpowiedzUsuńLubię takie pasty. Mniam.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł Małgosiu, pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńlubię takie smarowidełka:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :) Pasta wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na nowe smarowidło. Dziś kupiłam ciecierzycę z myślą o wykorzystaniu jej zalewy do ubicia "śmietany", ale chyba będzie pasta warzywna. Pozdrawiam Cię, Małgosiu:)
OdpowiedzUsuńciekawy smak musi mieć ta pasta
OdpowiedzUsuńZdrowe i pomysłowe połączenie :) Lubię ciecierzycę, więc chętnie wypróbuję takie połączenie.
OdpowiedzUsuńFajna ta pasto, ostatnio eksperymentuję z pastami właśnie :-)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna :-)
OdpowiedzUsuńjako dip do marchewki i selera będzie pyszna :)
OdpowiedzUsuńAle piękny "kleks" na pewno smaczna :)
OdpowiedzUsuńŚwietna pasta, na kanapki dla mnie idealna
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pasty kanapkowe, Twoja wersja brzmi ciekawie :)
OdpowiedzUsuńFajny prosty przepis, na pewno wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńTakie pyszności na kanapeczkę jak najbardziej
OdpowiedzUsuńLubię takie pasty ☺
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo pysznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńZ jabłkiem jeszcze nie próbowałam - musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Na pierwszy rzut oka wyglądała jak smalec.
OdpowiedzUsuńPyszne składniki:) Uwielbiam w pastach jabłko! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie warzywne,pasty do pieczywa, więc przepis zabieram:)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne. Lubię takie pasty. Wczoraj zrobiłam z awokado.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo chętnie bym zjadła. Wygląda pysznie i bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPyszna i pożywna pasta :) Kocham wszystko co cieciorkowe :D
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, musze to spróbować rzadko jadam ciecierzycę :)
OdpowiedzUsuńLubię pasty, szczególnie te samodzielnie przyrządzone. Wiem, co jem. Smacznie i zdrowo.:)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna pasta :) Pysznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Uwielbiam wszelkie pasty do pieczywa :)
OdpowiedzUsuń