niedziela, 19 listopada 2017

Pasta warzywna


Pasta warzywna do smarowania pieczywa, to danie kuchni wegańskiej. Jest smaczna i aromatyczna. Przygotowanie jej zajmuje chwilkę. Polecam.

PASTA WARZYWNA







1 puszka ciecierzycy
1 jabłko
1/2 średniej cebuli
2 łyżki oliwki
1/2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka papryki słodkiej
pieprz kolorowy mielony
sól do smaku

Ciecierzycę wraz z zalewą zmiksować.
 Cebulę drobno pokroić i podsmażyć w przyprawach, na oliwie.
 Do podsmażonej cebulki zetrzeć jabłko. Dusić chwilę, aż zmięknie.
 Połączyć ze zmiksowaną ciecierzycą i gotować na małym ogniu około 5 minut. 
Po tym czasie masę zmiksować blenderem.
Odstawić w chłodne miejsce. 

Smacznego.

32 komentarze:

  1. Bardzo smaczny pomysł na pyszną pastę Małgosiu :) Już wiem, że by mi smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja córka jest wegetarianką, zatem zapisuję sobie ten przepis!
    Dziękuję :)
    Zaczynam obserwować bloga :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł Małgosiu, pysznie i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy przepis :) Pasta wygląda smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na nowe smarowidło. Dziś kupiłam ciecierzycę z myślą o wykorzystaniu jej zalewy do ubicia "śmietany", ale chyba będzie pasta warzywna. Pozdrawiam Cię, Małgosiu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdrowe i pomysłowe połączenie :) Lubię ciecierzycę, więc chętnie wypróbuję takie połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajna ta pasto, ostatnio eksperymentuję z pastami właśnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. jako dip do marchewki i selera będzie pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale piękny "kleks" na pewno smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetna pasta, na kanapki dla mnie idealna

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię pasty kanapkowe, Twoja wersja brzmi ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajny prosty przepis, na pewno wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Takie pyszności na kanapeczkę jak najbardziej

    OdpowiedzUsuń
  14. Z jabłkiem jeszcze nie próbowałam - musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ciekawy pomysł. Na pierwszy rzut oka wyglądała jak smalec.

    OdpowiedzUsuń
  16. Pyszne składniki:) Uwielbiam w pastach jabłko! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam wszelkie warzywne,pasty do pieczywa, więc przepis zabieram:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Proste i pyszne. Lubię takie pasty. Wczoraj zrobiłam z awokado.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Bardzo chętnie bym zjadła. Wygląda pysznie i bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Pyszna i pożywna pasta :) Kocham wszystko co cieciorkowe :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Ciekawy przepis, musze to spróbować rzadko jadam ciecierzycę :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Lubię pasty, szczególnie te samodzielnie przyrządzone. Wiem, co jem. Smacznie i zdrowo.:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Uwielbiam wszelkie pasty do pieczywa :)

    OdpowiedzUsuń