środa, 8 listopada 2017

Warsztaty z Sokołowem i Basilur



Dnia 25 października dzień rozpoczął się o godzinie 3.30 w nocy. Wybrałam się w daleką podróż za Warszawę, na warsztaty z Firmą Sokołów.
Zostaliśmy dowiezieni na miejsce busami, przed piękny dworek w Woli Suchożebrskiej. Dookoła rozpościerały się lasy i cudowna jesień.








Głodni i trochę zmarznięci po podróży, bardzo chętnie przystąpiliśmy do degustacji nowej linii produktów firmy Sokołów. Są to warzywne pasty i pasztety ''Z gruntu dobre''






Posileni i napojeni, udaliśmy się na wykład z dietetyczką p. Agnieszką Piskała, odnośnie diety i żywienia osób starszych.


Każdy z obecnych miał również możliwość, zważenia się na specjalnej wadze, która wskazywała  wiek ciała. Było to niesamowite przeżycie. Potem napiszę, jak to wpłynęło na naszą pracę w kuchni :)







Szef kuchni Dominik Moskalenko wręczył nam kartki z przepisami. Zabraliśmy się do dzieła. Lepiliśmy pierożki z pastą z ciecierzycy, tworzyliśmy penne z pastą z suszonych pomidorów, oraz wolno gotowaną łopatkę wieprzową na pure. Miałam napisać, jak waga wpłynęła na naszą wydajność w kuchni ?
Otóż raz po raz, zadowolone wiekiem swojego ciała osoby towarzyszące, wpadały do kuchni, chwaląc się. Rozpraszali nas ponieważ cieszyliśmy się razem z nimi :)

Po gotowaniu odbyła się biesiada :) A po niej piliśmy herbaty firmy Basilur.







Bardzo dziękuję Firmie Sokołów za zaproszenie i wspaniale przeżyty dzień :)

16 komentarzy:

  1. Super, bardzo Ci zazdroszczę, też miałam zaproszenie, ale niestety termin mi zupełnie nie pasował :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie spędzony czas :)Zazdroszczę!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, chętnie wziełabym udział w takich warsztatach :)

    OdpowiedzUsuń
  4. zazdroszczę i żałuję, że ja nie mogę uczestniczyć w takich warsztatach- na pewno było ciekawie, inspirująco i smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowne zdjęcia. Widać, że warsztaty były bardzo ciekawe. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. To musiało być bardzo fajne spotkanie.
    Zaciekawiło mnie penne z pastą z suszonych pomidorów.
    Gosiu, może kiedyś u siebie przedstawisz to danie?
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetna relacja i super warsztaty :)

    OdpowiedzUsuń
  8. WOW super!!!! chetnie wzielabym udzial w takich warsztatach
    Pozdrawiam cieplo

    OdpowiedzUsuń
  9. Pozdrawiam cieplutko, miło było Cię poznać:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne miejsce i świetne warsztaty :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super warsztaty :) Pięknie wyglądasz Małgosiu :)

    OdpowiedzUsuń