MIĘSNE KULECZKI W PIKANTNYM SOSIE
3 surowe białka
4 ząbki czosnku
średnia cebula
sól do smaku
pieprz
3 łyżeczki papryki słodkiej
3 łyżki bułki tartej pełnoziarnistej
olej do smażenia
Mięso zmielić. Wymieszać z pokrojoną cebulą i czosnkiem, dodać białka i przyprawy. Wymieszać. Wsypać bułkę tartą. Uformować kuleczki i usmażyć je na oleju.
Sos;
Puszka czerwonej fasoli
200 ml. soku pomidorowego
2 pełne łyżki ketchupu Kotlin z piekła rodem
majeranek
olej do smażenia
ser żółty do posypania
Podsmażone mięsne kulki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wsypać odsączoną fasolę. Sos pomidorowy wymieszać z przyprawami i keczupem. Zalać nim mięso. Posypać startym serem. Piec około 25 minut w 180*
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
Lubię takie rzeczy, a Twoje danie jest pyszne:)))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńZobaczyłam szczypiorek i mam ochotę :D
OdpowiedzUsuńPikantny sos to niekoniecznie dla mnie.
OdpowiedzUsuńpysznie wyglada !!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Karina
Bardzo lubię pikantne dania, no i mięso oczywiście :) Dla mnie pycha :)
OdpowiedzUsuńU mnie na obiad dość często są podobne kuleczki, tyle że w wersji mniej pikantnej i bez fasoli. Dla amatorów ostrych dań to świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek Małgosiu
OdpowiedzUsuńPikantny sosik nie dla mnie, ale kuleczki jak najbardziej :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:) Trzeba wypróbować;)
OdpowiedzUsuńDanie wygląda apetycznie ale nie dla mnie takie ostrości. Ja robię takie kulki w sosie grzybowym. Ostatnio idę na łatwiznę i używam koncentratu grzybowego w butelce od Krakusa. Sos robi się naprawdę szybko a smakuje tak samo jak z mrożonych grzybów. Dla mnie rewelacja :)
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuń