KOSTKA KOKOSOWA
Do przygotowania tej efektownej i smacznej kostki potrzebne są dwa składniki. Mimo, że wygląda bardzo pracochłonnie, wcale tak nie jest.
Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi.
Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm.
Składniki ;
Gęste mleko kokosowe w puszce 400 ml.
2 galaretki krystaliczne smak obojętny
500 ml wrzątku
Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe.
Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek.
Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce.
Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą.
Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.
Świetnie wygląda taka galaretka :)
OdpowiedzUsuńFAjnie wyglada:)
OdpowiedzUsuńObłędnie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda
OdpowiedzUsuńSuper ! :D
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
O jacie! Rewelacja pomysł!
OdpowiedzUsuńAle futurystycznie wygląda.
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda, ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńKostka kokosowa w Twoim wykonaniu wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńAle fajnie wygląda, składniki wróżą świetny deser :)
OdpowiedzUsuńAleż to fajnie wygląda :D
OdpowiedzUsuńO śliczna :) Robiłyśmy podobną z wody kokosowej i pandki siedziały na górze :D
OdpowiedzUsuńSuper, świetny pomysł na niebanalny deser :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu cudowne
OdpowiedzUsuńO, bardzo nietypowo wygląda :).
OdpowiedzUsuń