niedziela, 20 stycznia 2019

Sałatka z makaronem ryżowym




SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM




Tą sałatkę zrobisz w kilka minut. Przy tym jest na prawdę pyszna. Moi domownicy za nią przepadają i nie ma uroczystości, na której nie było by jej. Składa się z niewielkiej ilości składników. Przygotowując ją nie napracujesz się.
 Polecam.

1 długi ogórek szklarniowy
1 surowa papryka czerwona
250 g. makaronu ryżowego
150 g. sera żółtego w kostce
Puszka kukurydzy
kilka łyżek majonezu kieleckiego
sól, pieprz do smaku

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie al dente, czyli nieco krócej niż w przepisie na opakowaniu.
Paprykę, ogórka i ser żółty pokroić w kosteczkę. Pokrojone warzywa, kukurydzę  i ser wymieszać z odcedzonym makaronem. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać majonez.

Smacznego.


8 komentarzy:

  1. Mniam... Pyszna jest taka sałatka. Zimą robię bez ogórka.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ten makaron i często go wykorzystuje do sałatek :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie sałatki to świetne rozwiązanie na drugie śniadanie i nie tylko ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię sałatki ale z makaronem ryżowym to jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wiele sałatek makaronowych jadłam,ale z makaronem ryzowym to chyba jeszcze nie ...ale brzmi bardzo smakowicie!

    OdpowiedzUsuń