SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM
Tą sałatkę zrobisz w kilka minut. Przy tym jest na prawdę pyszna. Moi domownicy za nią przepadają i nie ma uroczystości, na której nie było by jej. Składa się z niewielkiej ilości składników. Przygotowując ją nie napracujesz się.
Polecam.
1 długi ogórek szklarniowy
1 surowa papryka czerwona
250 g. makaronu ryżowego
150 g. sera żółtego w kostce
Puszka kukurydzy
kilka łyżek majonezu kieleckiego
sól, pieprz do smaku
Makaron należy ugotować w osolonej wodzie al dente, czyli nieco krócej niż w przepisie na opakowaniu.
Paprykę, ogórka i ser żółty pokroić w kosteczkę. Pokrojone warzywa, kukurydzę i ser wymieszać z odcedzonym makaronem. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać majonez.
Smacznego.
Uwielbiam podjadać takie sałatki.
OdpowiedzUsuńMniam... Pyszna jest taka sałatka. Zimą robię bez ogórka.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Uwielbiam ten makaron i często go wykorzystuje do sałatek :-)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki to świetne rozwiązanie na drugie śniadanie i nie tylko ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sałatki ale z makaronem ryżowym to jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWiele sałatek makaronowych jadłam,ale z makaronem ryzowym to chyba jeszcze nie ...ale brzmi bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńKocham sałatki :-)
OdpowiedzUsuńto ja poproszę porcję :)
OdpowiedzUsuń