POMIDOROWA
Tradycyjna pomidorówka na kawałkach pomidorów z chrupiącymi nasionami dyni. Zupa wykonana małym nakładem pracy z kilku składników. Wychodzi smaczna i aromatyczna. Polecam.
2 litry bulionu z warzyw
puszka pomidorów w kawałkach
3 marchewki
3 małe cebulki
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki ryżu
pestki dyni ilość w/g uznania
sól
Na bulionie gotujemy pokrojoną marchew i cebulkę. Kiedy już warzywa zmiękną wsypać ryż i zgniecione ząbki czosnku. Następnie zmiksowane pomidorki z puszki. Można je przetrzeć przez sitko. Dodajemy przyprawę rosołową i pestki dyni.
Smacznego.
Uwielbiam pomidorowa ❤️💪😀
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tę zupę. I mój mąż również.
OdpowiedzUsuńMoja mama inaczej robiła ale lubiłam, tylko z ryżem xD
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuń