KREM Z POMIDORÓW
Krem z pomidorów to nie tylko zmiksowana zupa. Dla mnie musi być również kremowa konsystencja i smak. Uzyskuję to poprzez dodanie serków topionych.
2 litry bulionu warzywnego
puszka pomidorów
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
cebulka
2 prostokątne kostki serka topionego o smaku pomidorów lub śmietankowego.
1/2 szklanki ryżu lub kaszy jaglanej
przyprawy
Warzywa i ryż ugotować w bulionie i doprawić do smaku. Dodać pomidory i serek topiony. Gotować jeszcze chwilę. Zmiksować blenderem.
Smacznego.
Wygląda rewelacyjnie. Pychota.
OdpowiedzUsuńTakiego kremu nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńZraziłam się do zup na serkach topionych :P
OdpowiedzUsuńdziś przydałaby się miseczka gorącej zupy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, zostało coś jeszcze?
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych zupek :)
OdpowiedzUsuńWłasnie dzisiaj miałam na obiad krem pomidorowy ale nie miksowałam ryżu.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)