KOTLETY W PAPRYCE Z SERAMI
Bardzo smaczne soczyste kotlety schabowe, w papryce słodkiej mielonej, oraz z pikantnym serem Gorgonzola.
500 g. kotletów
2 jaja
bułka tarta
olej do smażenia
sól
ser gorgonzola
ser żółty
Ubite kotlety posolić, obtoczyć w rozbełtanych i posolonych jajkach. Bułkę tartą wymieszać z papryką. Obtaczać nią kotlety. Kotleciki usmażyć. Jeszcze gorące posypać dodatkowo papryką i startymi serami.
Och Małgosiu!
OdpowiedzUsuńJuż na samą myśl, że to kotlecik schabowy cieknie mi ślinka. Mam zakaz na wołowinę i wieprzowinę.
Pozostał mi jedynie kurczak bo jak wiesz, nie jem indyka, gęsi, kaczek, królików.
Własnie tak przyrządzę filet z kurczaka.
Bardzo serdecznie pozdrawiam:)
Takich kotletów jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńMniam, świetny pomysł ☺
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie:))pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę:))
OdpowiedzUsuńJa też jeszcze tak nie robiłam schabu,ale wiem że z pewnością mój mąż byłby bardzo usatysfakcjonowany takim obiadem:)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń