CIASTO KAKAOWE
BEZ MIKSERA
Błyskawiczne ciasto kakaowe z nutką zapachu korzennego i bakaliami. Nie ma nic prostszego, niż zrobienie tego ciasta. Polecam.
Przygotuj formę 18/18 cm lub prostokątną odpowiadającą sumie wymiarów.
Składniki;
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3 jaja
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki kakao
2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki dżemu (dowolnego)
Do miski wsyp mąkę przesianą ze sodą oczyszczoną, wbij jajka, dodaj olej, mleko, cynamon , kakao i dżem. Wymieszaj łyżką, daj rodzynki. Odstaw na 10 minut.
Piekarnik nagrzej do 180*. Włóż ciasto i piecz 25 minut.
Smacznego.
Taki błyskawiczny przepis to coś zdecydowanie dla mnie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie przepisy! Prosto, szybko i pysznie.
OdpowiedzUsuń