niedziela, 18 września 2022

Imprezowe ślimaczki


 IMPREZOWE ŚLIMACZKI 


Ślimaczki z ciasta francuskiego. Surowe ciasto należy mieć w lodówce, gdy zadzwonią niespodziewani goście, wystarczy 15 minut i mamy smaczną przekąskę. Smakuje na ciepło i zimno. Małe pizzerinki.

Składniki ;

Ciasto francuskie surowe

ser żółty

ulubiona wędlina

kilka pieczarek

odrobina masła do smażenia pieczarek

passata pomidorowa

bazylia suszona


Surowe ciasto rozwijamy i pozostawiamy na oryginalnym papierze. Pieczarki lekko dusimy na masełku. Ciasto smarujemy passata pomidorową lub ulubionym sosem. Na wierzch wykładamy wędlinę, ser, pieczarki. Doprawiamy bazylią.

Całość zawijamy w rulon. Kroimy małe płaskie roladki. Pieczemy w 150* 10-15 minut.


Smacznego




1 komentarz: