RYŻ JAŚMINOWY Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
Bardzo smaczne warzywa z delikatnym ryżem jaśminowym.
produkty;
200 g. ryżu jaśminowego
1 płaska łyżeczka miodu naturalnego
1 bakłażan
1 średnia młoda cukinia
1 papryka czerwona
1 cebula
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
1/2 łyżeczki bazylii
sól do smaku
pieprz czarny świeżo zmielony
Bakłażana należy pokroić w plasterki, posypać solą i ułożyć w misce na jej wewnętrznych brzegach. Zacznie wytwarzać brązowawą ciecz, która powinna spłynąć. Tak przygotowanego umieszczamy na patelni grillowej, której dno lekko natłuszczamy oliwą. Cukinię, paprykę i cebulę kroimy i również grillujemy. Podczas tej czynności doprawiamy. Warzywa mieszamy razem i dodajemy miód. Mieszamy. Podajemy z ryżem.
Znakomicie i przepysznie wygląda te danie 😃👌 To coś przepysznego, zdrowego i wspaniałego do zjedzenia na obiad.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego oraz przesympatycznego dnia 😘🙋♂️
Patryk
Fajne i smaczne jedzonko. Na co dzień i od święta.
OdpowiedzUsuńNa pewno wykorzystam przepis.
OdpowiedzUsuńuna preparazione particolare per un piatto che mi piace tanto!
OdpowiedzUsuńPyszne, zdrowe i pożywne danie <3
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje :) Lubię takie dania :)
OdpowiedzUsuń