CIASTO CZEKOLADOWE
Składniki na ciasto do formy o średnicy 16 cm ;
120 g. masła
100 g. cukru pudru
2 jaja
30 g. groszków czekoladowych
80 g. maki pszennej tortowej Młyny Stoisław
Wierzch;
łyżka żelatyny
mały jogurt owoce leśne
jagody
Wykonanie;
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać żółtka i roztopioną zimną czekoladę. Wymieszać.
Białka ubić na sztywno. Mąkę przesiać i dodawać do masy czekoladowej, mieszać mikserem. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami szpatułką.
Piec około 50 minut w 170*
Żelatynę zalać łyżką zimnej wody. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dolać wrzątek około 50 ml. i od razu połączyć z jogurtem. Gdy masa będzie zastygała wylać na zimne ciasto i posypać borówkami. Smacznego :)
http://www.mlynystoislaw.pl/
Wygląda rewelacyjnie. Mniam.
OdpowiedzUsuńJaka pychota... Małgosiu, znęcasz się nade mną pokazując takie cudo ;)
OdpowiedzUsuńz tą polewą genialnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńAle mi smaku narobiłaś - wygląda bajecznie:)
OdpowiedzUsuńMatko jakie to piękne, aż szkoda jeść :)
OdpowiedzUsuńLubie takie czekoladowe ciacha :)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda:) Mniam:)
OdpowiedzUsuńWygląda tak pięknie, że aż szkoda jeść :) Cudowny ♥
OdpowiedzUsuńU nas też jagodowo <3 Świetne ciacho! brakuje tylko gałki lodów :P
OdpowiedzUsuńPiękny torcik. A połączenie czekolady z jagodami to strzał w 10tkę :D
OdpowiedzUsuń