Składniki na dwa duże gofry;
3 łyżki mąki żytniej Typ 720
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka oleju
2 jaja rozmiar M
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze solą na sztywną pianę. Dodawać stopniowo żółtka i przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Dodać olej. Z mąką należy mieszać na najniższych obrotach. Ciasto wylać na formę w gofrownicy posmarowaną lekko oliwką.
wytrawne gofry, ten pomysł mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńIdealnie wyglądające, chrupiące gofry :)
OdpowiedzUsuńLubie gofry, ale w takiej wersji jeszcze nie robiłam. Wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię gofry. Takich jeszcze nie jadłam, ale muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńOch, ja już nie pamiętam, jak smakują gofry :) Już tyle lat ich nie jadłem. Lubię gofry, szczególnie z bitą śmietaną i owocami :) Pychotka. Niestety, nie mam gofrownicy. Muszę taki sprzęt zakupić i z chęcią zrobię takie gofry.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Takich jeszcze nie jadłam:) Z chęcią wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuń