Błyskawiczna w wykonaniu pasta. W dodatku smaczna i aromatyczna.
PASTA Z CIECIERZYCĄ
Składniki;
300 g. cieciorki (u mnie gotowa ze słoika, może być również z puszki)
listki świeżej bazylii z połowy drzewka
6 sztuk suszonych pomidorów z oleju
3 łyżki oliwki z pomidorów
sól do smaku
pieprz czarny mielony
Pomidory, ciecierzycę i bazylię umieścić w misie blendera. Dodać oliwkę i przyprawy. Zmiksować wszystko razem.
Soli używamy ostrożnie, ponieważ pomidorki i ciecierzyca są już słone.
Smacznego.
Pychota. Uwielbiam takie pasty.
OdpowiedzUsuńi jeszcze świeża bazylia lub oregano do tego... <3
OdpowiedzUsuńu mnie ciężko z tą ciecierzycą, zazwyczaj wyjadam tak z puszki :D
OdpowiedzUsuńMam wszystkie składniki, więc biorę się do roboty:)
OdpowiedzUsuńWarto zrobić taką pastę - samo zdrowie, a do tego bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńWstyd sie przyznac ale nigdy nie jadlam ciecierzycy
OdpowiedzUsuńmniam :) jutro będę robiła domowy hummus :)
OdpowiedzUsuńDomowe pasty smakuja najlepiej :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym takiej pasty, prezentuje się pysznie :-)
OdpowiedzUsuńCieciorka to chyba mój ulubiony strączek, do past kanapkowych jest idealna ;)
OdpowiedzUsuńBardzo uwielbiam różne pasty do kanapek :) Taka pasta z ciecierzycy (nazywa się Hummus) jest bardzo popularna w kuchni arabskiej :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Pycha, bardzo często robimy taki pasty odkąd zaczęłyśmy wypiekać różne chlebki :)
OdpowiedzUsuńZdrowe i pożywne smarowidło - z chęcią wypróbuję Twój pomysł :)
OdpowiedzUsuńSuper pasta :)
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam takie cudne pasty
OdpowiedzUsuń