Batoniki są wegańskie i chrupiące za sprawą posiekanych orzeszków ziemnych.
Nie są zbyt słodkie. Można z nich formować np; kulki, obtoczyć je w kokosie, orzeszkach lub maku i stworzyć zdrowe pralinki. Ja moje polałam gorzką czekoladą.
BATONIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I MASĄ KRÓWKOWĄ
400 g. masła orzechowego z kawałkami orzechów
300 g. masy krówkowej
70 g. posiekanych orzeszków ziemnych, nerkowca, włoskich
100 g. mąki kokosowej
Masło lekko podgrzać, dodać masę krówkową, posiekane orzeszki i mąkę kokosową.
Wymieszać łyżką.
Zwykły prostokątny pojemnik plastikowy, taki który służy nam na śniadanie do pracy, wykładamy w całości papierem do pieczenia.
Przekładamy do niego masę i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnie kroimy i dekorujemy roztopioną czekoladą.
Masa krówkowa, której użyłam.
Pycha ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na domowe batoniki :)
OdpowiedzUsuńjak prosto, a jak pysznie :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajna propozycja
OdpowiedzUsuńNiebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńPrzesmakowita <3
OdpowiedzUsuńAleż to musi być słodkie :)
OdpowiedzUsuńPomysłowe batoniki!!
OdpowiedzUsuńidealna do szkoły dla małych łasuchów:)
OdpowiedzUsuńJak one smakowicie się prezentują :p ^_^
OdpowiedzUsuńJak ja lubię masło orzechowe! Niestety, muszę ograniczyć, bo podnosi mi poziom cukru dużo ponad normę.
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie jak bardzo smaczne muszą być Twoje batoniki:)
Jeśli z masłem orzechowym to na pewno pyszne, a do tego łatwe do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńWyglądają na pyszne, na pewno się skuszę i zrobię :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Agness:)
O mniam, domowe batoniki są najlepsze☺
OdpowiedzUsuńSuper :)
OdpowiedzUsuńPyszne te batoniki :-)
OdpowiedzUsuńAleż to musi być pyszne!!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię domowe słodycze "mniejszego kalibru". Batoniki wyglądają świetnie i myślę, że tak samo smakują :)
OdpowiedzUsuńO kurcze ale to wygląda!!! patrząc na składniki to musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuńFajne batoniki :) Do kawy w sam raz pasują :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Obłędne <3 Porywam wszystkie :D
OdpowiedzUsuń