niedziela, 3 czerwca 2018

Batoniki z masłem orzechowym i masą krówkową


Batoniki są wegańskie i chrupiące za sprawą posiekanych orzeszków ziemnych.
Nie są zbyt słodkie. Można z nich formować np; kulki, obtoczyć je w kokosie, orzeszkach lub maku i stworzyć zdrowe pralinki. Ja moje polałam gorzką czekoladą.


BATONIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I MASĄ KRÓWKOWĄ






400 g. masła orzechowego z kawałkami orzechów
300 g. masy krówkowej
70 g. posiekanych orzeszków ziemnych, nerkowca, włoskich
100 g. mąki kokosowej

Masło lekko podgrzać, dodać masę krówkową, posiekane orzeszki i mąkę kokosową.
Wymieszać łyżką.
Zwykły prostokątny pojemnik plastikowy, taki który służy nam na śniadanie do pracy, wykładamy w całości papierem do pieczenia.
Przekładamy do niego masę i wkładamy do lodówki na całą noc.
Następnie kroimy i dekorujemy roztopioną czekoladą.




Masa krówkowa, której użyłam.




21 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na domowe batoniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak prosto, a jak pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. idealna do szkoły dla małych łasuchów:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak one smakowicie się prezentują :p ^_^

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak ja lubię masło orzechowe! Niestety, muszę ograniczyć, bo podnosi mi poziom cukru dużo ponad normę.
    Wyobrażam sobie jak bardzo smaczne muszą być Twoje batoniki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeśli z masłem orzechowym to na pewno pyszne, a do tego łatwe do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają na pyszne, na pewno się skuszę i zrobię :D
    Pozdrawiam, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
  8. O mniam, domowe batoniki są najlepsze☺

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię domowe słodycze "mniejszego kalibru". Batoniki wyglądają świetnie i myślę, że tak samo smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  10. O kurcze ale to wygląda!!! patrząc na składniki to musi być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajne batoniki :) Do kawy w sam raz pasują :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  12. Obłędne <3 Porywam wszystkie :D

    OdpowiedzUsuń