piątek, 22 czerwca 2018

Okraszony bób


Aby bób nie był ''nudny'', podałam go z podsmażoną z czosnkiem czerwoną cebulką.
Polecam.


OKRASZONY BÓB







500 g. bobu
100 g masła
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
tymianek, oregano, sól do smaku


Bób gotujemy do miękkości. Cebulkę szatkujemy i podsmażamy na maśle, doprawiamy przyprawami. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony drobno czosnek.

Smacznego.



12 komentarzy:

  1. Z taką cebulką jeszcze nie jadłam bobu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Z cebulką jeszcze nie jadłam, pewnie fajnie smakuje :D Ja najbardziej lubię z masełkiem, koperkiem i posypane grubą solą :D

    OdpowiedzUsuń
  3. O w takiej wersji jeszcze nie jadłam bobu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja lubię bób! Okraszonego cebulką jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze w tym roku nie jadłam bogu.
    Okraszonego cebulka też nie.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta nowa wersja bardzo mi się spodobała.

    OdpowiedzUsuń
  7. Bobu i cebulki jeszcze razem nie jadłam i chętnie spróbuję takiego zestawienia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Tak jeszcze nie jadłam, ale chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  9. z samą cebulą nie jadłam, ale w sałatce ten duet smakował świetnie:)

    OdpowiedzUsuń