Aby bób nie był ''nudny'', podałam go z podsmażoną z czosnkiem czerwoną cebulką.
Polecam.
OKRASZONY BÓB
500 g. bobu
100 g masła
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
tymianek, oregano, sól do smaku
Bób gotujemy do miękkości. Cebulkę szatkujemy i podsmażamy na maśle, doprawiamy przyprawami. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony drobno czosnek.
Smacznego.
Z taką cebulką jeszcze nie jadłam bobu.
OdpowiedzUsuńNie próbowałam z cebulą :)
OdpowiedzUsuńZ cebulką jeszcze nie jadłam, pewnie fajnie smakuje :D Ja najbardziej lubię z masełkiem, koperkiem i posypane grubą solą :D
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńO w takiej wersji jeszcze nie jadłam bobu :)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię bób! Okraszonego cebulką jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńJeszcze w tym roku nie jadłam bogu.
OdpowiedzUsuńOkraszonego cebulka też nie.
Pozdrawiam:)
Ta nowa wersja bardzo mi się spodobała.
OdpowiedzUsuńsuper propozycja
OdpowiedzUsuńBobu i cebulki jeszcze razem nie jadłam i chętnie spróbuję takiego zestawienia :)
OdpowiedzUsuńTak jeszcze nie jadłam, ale chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńz samą cebulą nie jadłam, ale w sałatce ten duet smakował świetnie:)
OdpowiedzUsuń