PESTO Z RUKOLI I SUSZONYCH POMIDORÓW Z MACCHERONI
Machceroni to włoski makaron, który idealnie komponuje się z pesto. Już przedstawiałam Wam moją propozycję na penne z czerwonym pesto, którą gorąco polecam, jest pyszne i aromatyczne. Rukola w dzisiejszym daniu, jest niesamowita, w połączeniu z oliwą, orzechami, suszonymi pomidorami, tworzy świetny smak.
Składniki na pesto z rukoli;
200 g. rukoli
4 suszone pomidory z oleju
4 ząbki czosnku
30 g. orzechów włoskich
100 g. oliwy z oliwek
50 g. parmezanu
sól i pieprz
500 g. makaronu Maccheroni
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, nie dłużej. Powiem nawet, że lepiej krócej niż dłużej. Rukolę wypłucz i dobrze odsącz. Dołóż oliwę, ząbki czosnku, pomidory, orzechy i przyprawy. Zmiksuj wszystko ze sobą. Makaron odsącz i przelej zemną wodą. Zmieszaj go z pesto. Przed podaniem, posyp startym parmezanem i udekoruj rukolą.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz