Dla wielbicieli ostrych smaków :)
|
Pieczona papryka |
5 czerwonych papryk
2 szklanki kaszy jęczmiennej
Cała średnia cukinia
Cały por, biała część
Fasolka szparagowa
Masło
2 ząbki czosnku
chili pieprz cayenne
sól, pieprz, ziele angielskie, kminek.
|
Z papryki odkrawamy kapturki, oczyszczamy z pestek
Cukinię kroimy w drobną kosteczkę, pora i fasolkę kroimy.
Czosnek drobniutko siekamy.
Warzywa dusimy na patelni.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie al dente
Przyprawy wsypujemy do możdzieża i ucieramy. Dodajemy do duszonych warzyw
Dodajemy kaszę.
Farsz wkładamy do papryk.
Na wierzch kładziemy po łyżeczce masła.
Pieczemy w piekarniku w 150* 30 minut.
|
|
Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia
Przepis dołączam do akcji na FB |
Bardzo lubię faszerowaną paprykę. Jest prosta w przygotowaniu, a doskonale podkreśla smak zwykłej kaszy czy ryżu z warzywami. :)
OdpowiedzUsuńMamy tyyyyle papryki i dobry pomysł nam podsunęłaś :D Chętnie nadziejemy ją ciekawym farszem :)
OdpowiedzUsuńPYCHA <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane warzywka, pyszności :-)
OdpowiedzUsuńJak to pysznie wygląda 😋
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane papryczki. Twój przepis jest wspaniały i przypadł mi bardzo do gustu. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno bardzo smaczna - kasza jęczmienna jest jedną z moich ulubionych do faszerowania warzyw ;) Ale ostrych smaków ostatnio mam dość - ciągle dodaję za dużo papryczek chilli i potem nie mogę zjeść dania :D
OdpowiedzUsuńSuper papryczka :)
OdpowiedzUsuńklaszycznie i pysznie :) Super wyglądają takie papryczki !
OdpowiedzUsuńsmakowicie:)
OdpowiedzUsuńMoje smaki! :) Dzięki za wspólny, Błyskawiczny Piątek :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś, ale mi nie wyszła :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńW takiej wersji papryki jeszcze nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńMałgosiu pyszna papryka, jak ja dawno jej nie robiłam:)mniam.
OdpowiedzUsuńpycha :) w sezonie faszerowane papryki są u mnie dość często :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na nadzienie, mhmmm i jeszcze z chilii... to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńBardzo lubie faszerowane papryki:)
OdpowiedzUsuńLubię paprykę w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńmniam, taka papryka na ostro musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam paprykę faszerowaną, ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam :).
OdpowiedzUsuńbardzo lubie papryke, pycha :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną paprykę. Twoja wygląda bardzo apetycznie! Mniam <3 Pysznie i pożywnie :D
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :) robiłam kiedyś podobne ;)
OdpowiedzUsuńJa zwykle robię z mielonym. Chętnie spróbuję innej wersji.
OdpowiedzUsuń