piątek, 5 sierpnia 2016

Tarta z kalafiorem

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 kalafior ugotowany w osolonej wodzie
4 jaja
1/2 szklanki śmietany
przyprawy;
papryka słodka czerwona
sól, pieprz
bazylia, oregano

Ciasto francuskie podpiekamy 15 minut w temp 170*

Na ciasto( może być ciepłe) układamy kalafiora.

Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawami.
Masę jajeczno-śmietanową wylewamy na kalafiora.
Wkładamy całość do piekarnika i pieczemy drugie 15 minut.

Polecam i życzę smacznego :)

12 komentarzy:

  1. Kalafiora możemy jeść na różne sposoby. W tarcie pięknie wygląda i na pewno pysznie smakuje. Musimy tylko ciasto francuskie zastąpić innym ale to akurat nie jest problem.
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kalafiorek uwielbiam, więc to coś dla mnie. Serdeczne pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawie wygląda. Takiego dania jeszcze nie jadłyśmy ;) Choć kalafior mamy zapiec już od bardzo dawna to ciągle ląduje w... lodach :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowicie się prezentuje, uwielbiam i tarty i kalafiora :) więc się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szybko, smacznie i pożywnie - mój ulubiony przepis na obiad :)

    OdpowiedzUsuń