4 jaja
sól mała łyżeczka
4 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Żółtka miksujemy ze solą do białości.
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem.
Następnie pianę z białek.
Do masy dodajemy startą cukinię ( u mnie była jedna mała cukinia)
Smażymy bez tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)
PYSZNE (❛‿❛✿̶̥̥)
OdpowiedzUsuńsmakowitości
OdpowiedzUsuńoj zjadłoby się :) jeszcze tylko sosik czosnkowy do tego i obiad jak marzenie :)
OdpowiedzUsuńChyba by mi smakowały:)
OdpowiedzUsuńO mniam! Ale super wyglądają! My chcemy takie na słodko z masłem orzechowym ^-^
OdpowiedzUsuńBardzo lubię warzywne kotleciki,a zwłaszcza te z Twojego przepisu. Przypadły mi one do gustu:-) Wyglądają bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuń