czwartek, 9 lutego 2017

Ucierane z malinami i kruszonką

Jest to ciasto bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Maliny można zastąpić innymi owocami, świeżymi lub zamrożonymi.

















Składniki na dużą blachę;

1 kostka margaryny
1 łyżeczka cukru z wanilią
1 i 1/2 szklanki cukru
7 całych jaj
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

kruszonka;

1/4 kostki margaryny
2 łyżki cukru
mąka około 3/4 szklanki. ( konsystencja ciasta na kruszonkę ma być sypka)

Maliny w/g uznania

















wykonanie;

Margarynę zmiksować z cukrami na puszystą masę. Dodawać stopniowo po jednym jajku.
Gdy masa będzie wymieszana, dodawać po łyżce mąki, przesianej z proszkiem do pieczenia.
Miksować do uzyskania puszystej masy.

Kruszonkę wyrobić z podanych składników. Ma być sypka.
Na ciasto wyłożyć maliny, posypać kruszonką.

Piec w 170* od 50- 60 minut.


22 komentarze:

  1. ciasto z malinami-tęsknię za nimi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładne ciasto i do tego te słodkie maliny... Mmmm... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie proste i nieczasochłonne przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. proste ale za to jakie pyszne :) bardzo lubię takie ciacha :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne ciasto :) Uwielbiam ciasta z owocami.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapachniało latem :) prosto i pysznie. Super!

    OdpowiedzUsuń
  7. mmmm powiało tu latem :-) Mam ochotę na to ciasto :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Proste, smaczne i bardzo domowe ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Stęskniłam się za malinami. Smaczne ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, a to ciasto już uwielbiam chociaż nawet nie posmakowałam :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. mmmm kocham ucierane ciasta, ale jakoś się nie lubimy. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Oj ale bym sobie zjadła takie pyszne ciacho :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Cudowne i bardzo smakowite ciasto. Z przyjemnością zjadłabym teraz taki kawałeczek do kawki :) <3

    OdpowiedzUsuń
  14. Rewelacja! Chętnie zjadłabym teraz kawałeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Mniam, pychotka :)
    Dawno już takiego ciasta nie jadłem :)

    Pozdrawiam serdecznie,

    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  16. Trochę smaków lata w trakcie tej mroźnej zimy :) Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  17. Zawsze można użyć mrożonych owoców, ciasto wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń