czwartek, 27 października 2022

Twarożek rzodkiewką


TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ





Twarożek z rzodkiewką idealny do pieczywa na śniadanie.

500 g. dobrej jakości sera (z wiaderka)
2 pęczki rzodkiewek
łyżka śmietany
1/3 łyżeczki soli

Rzodkiewkę dokładnie wymyj i usuń końcówki. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z twarogiem, posól i dodaj śmietanę.
Świetnie smakuje z pszennym pieczywem.

Smacznego.



4 komentarze:

  1. Qué bien se ve sobre un trozo de pan, desayuno perfecto o como entrante.
    Besos.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię twarożek z rzodkiewką. Mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Yummy and healthy, quick and easy. One of my favourites! Hugs, Valerie

    OdpowiedzUsuń