KRUCHE BABECZKI Z NADZIENIEM
Kandy to nowoczesny polski zakład przetwórstwa owoców oferujący półprodukty dla przemysłu spożywczego. Działamy od 1985 roku. Nasz szeroki asortyment obejmuje różnorodne komponenty owocowe i kremowe: termostabilne nadzienia do ciastek, polewy do lodów, wsady do jogurtów, owoce kandyzowane i inne.
Przepis na kruche babeczki;
250 g. mąki pszennej
120 g. masła
2 surowe żółtka
80 g. cukru pudru
szczypta soli
Wykonanie;
Mąkę z cukrem przesiać przez sitko, dodać szczyptę soli oraz zimne masło. wszystko razem siekać nożem, aż do momentu gdy zacznie tworzyć się jednolita całość. Dodać żółtka i zagnieść. Ciasto owinąć folią i umieścić w lodówce na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i przy pomocy szklanki wykrawać krążki. Metalowe foremki należy posmarować masłem i oprószyć mąką. Do tak przygotowanych możemy wylepić ciastem. Nakłuć widelczykiem. Piec w 180* 20 minut.
Na wystudzone babeczki umieściłam nadzienia cukiernicze firmy Kandy
Takie kruche babeczki można zrobić na jakąś rodzinną uroczystość.
OdpowiedzUsuńSą śliczne i na pewno smaczne. Wygląd ma też znaczenie bo "je się.też oczami"😊
OdpowiedzUsuńJakie fantastyczne pyszności dzisiaj u Ciebie.
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła taką babeczkę. A może dwie?
takie babeczki będą idealne na imprezę!
OdpowiedzUsuńPrześliczne desery 😋👌🥧 Na podwieczorek do pysznej kawy takie desery są w sam raz 🙂👍
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego oraz pozytywnego dnia 🙋♂️🤗
Patryk
Ależ prześlicznie wyglądają, aż trudno się im oprzeć:)
OdpowiedzUsuńŚliczne są, aż żal jeść :) Piękne babeczki :)
OdpowiedzUsuńWyglądają mega smakowicie!
OdpowiedzUsuńKuszące smakołyki!
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuń