piątek, 7 października 2022

Kruche babeczki z nadzieniem


 KRUCHE BABECZKI Z NADZIENIEM

CUKIERNICZYM


Kandy to nowoczesny polski zakład przetwórstwa owoców oferujący półprodukty dla przemysłu spożywczego. Działamy od 1985 roku. Nasz szeroki asortyment obejmuje różnorodne komponenty owocowe i kremowe: termostabilne nadzienia do ciastek, polewy do lodów, wsady do jogurtów, owoce kandyzowane i inne.




Przepis na kruche babeczki;

250 g. mąki pszennej

120 g. masła 

2 surowe żółtka

80 g. cukru  pudru

szczypta soli


Wykonanie;

Mąkę z cukrem przesiać przez sitko, dodać szczyptę soli oraz zimne masło. wszystko razem siekać nożem, aż do momentu gdy zacznie tworzyć się jednolita całość. Dodać żółtka i zagnieść. Ciasto owinąć folią i umieścić w lodówce na 30 minut.


Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i przy pomocy szklanki wykrawać krążki. Metalowe foremki należy posmarować masłem i oprószyć mąką. Do tak przygotowanych możemy wylepić ciastem. Nakłuć widelczykiem. Piec w 180* 20 minut.

Na wystudzone babeczki umieściłam nadzienia cukiernicze firmy Kandy



 Nadzień cukierniczych użyłam do deserów, ciast i tortów;
Przedstawiam poniżej zdjęcia;















10 komentarzy:

  1. Takie kruche babeczki można zrobić na jakąś rodzinną uroczystość.

    OdpowiedzUsuń
  2. Są śliczne i na pewno smaczne. Wygląd ma też znaczenie bo "je się.też oczami"😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie fantastyczne pyszności dzisiaj u Ciebie.
    Chętnie bym zjadła taką babeczkę. A może dwie?

    OdpowiedzUsuń
  4. takie babeczki będą idealne na imprezę!

    OdpowiedzUsuń
  5. Prześliczne desery 😋👌🥧 Na podwieczorek do pysznej kawy takie desery są w sam raz 🙂👍

    Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego oraz pozytywnego dnia 🙋‍♂️🤗
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ prześlicznie wyglądają, aż trudno się im oprzeć:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Śliczne są, aż żal jeść :) Piękne babeczki :)

    OdpowiedzUsuń