KAWA DALGONA
Kawa Dalgona to inaczej kawa koreańska lub kawa ubijana. Podawana jest z ciepłym mlekiem. Jest bardzo smaczna. Może być podawana w formie deseru.
Poniżej napiszę dokładny opis przygotowania.
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 łyżka cukru
2 łyżki wrzątku
Użyj jednej łyżki, lub kilku jednakowych. Ich wymiary nie mogą się różnić.
Kawę, cukier i wrzątek należy umieścić w plastikowej miseczce. Składniki ubijać przy pomocy trzepaczki. Chwilę to trwa, ok 5 minut. Można użyć miksera.
Ubijamy, aż powstanie aksamitna ciągnąca kawowa masa.
Łyżeczką nakładamy na ciepłe mleko.
Smacznego.
Bardzo lubię tę kawę, ale robię ją w wersji bez cukru.
OdpowiedzUsuńOch ! To musi być pyszne !!! Na pewno spróbuję !
OdpowiedzUsuńCo prawda znam tą kawę, choć jeszcze nie miałem okazji jej robić. Z pewnością ją wypróbuję 🙂👍☕
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i życzę Tobie pozytywnego dnia 🤗🙋♂️
Patryk
Czytałam o niej , ale sama nie robiłam. Zachęciłaś mnie , aby spróbować. Wygląda super. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌷🌷
OdpowiedzUsuńTo rzeczywiście ciekawy pomysł na deser. Wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuń