CIASTECZKA CYTRYNOWE
BEZ TŁUSZCZU
Bardzo cytrynowe ciasteczka, pachnące skórką z cytryny. Ciasteczka są bez tłuszczu, ich konsystencja jest inna. Zachowały chrupkość, są pyszne i polecam.
Składniki na 20 sztuk;
130 g, mąki pszennej
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Starta skórka z jednej dużej cytryny
1 łyżka soku z cytryny
40 g. cukru pudru
1 jajko (L)
Jajko zmiksuj z cukrem pudrem. Odstaw mikser. Dodaj mąkę z proszkiem, skórkę z cytryny i sok. Wymieszaj ręką. Uformuj kuleczki, poukładaj w formie do pieczenia. Zachowaj odstępy, ponieważ podczas pieczenia zwiększają swoją objętość. W każdym ciastku zrób dołek i umieść w nim ulubione słodkie nadzienie. Możesz użyć nutelli, marmolady lub dżemu. Ciasteczka piecz w 180* 10 minut. Długość pieczenia uzależnij od wielkości ciastek.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz