KASZA JAGLANA
Z BUDYNIEM
Kasza jaglana z domowym owocowym budyniem. Zdrowe śniadanie lub deser. Możesz ją dać do pojemniczka i zabrać ze sobą do pracy, szkoły, na wycieczkę.
Przygotuj;
1 i 1/2 szklanki kaszy jaglanej
500 ml mleka
1 łyżkę masła
szczyptę soli
Kaszę przelej kilka razy przez sitko. Wsyp na gotujące się mleko. Dodaj sól i masło. Grzej na małej mocy palnika, aż zmięknie i kaszka wchłonie mleko w całości.
Budyń;
2 banany
1 awokado
2 łyżki miodu
2 łyżki kakao
Awokado i banany obierz ze skórki i pokrój. Umieść w kielichu blendera. Wlej miód i wsyp kakao. Używam miodu naturalnego, gdy jest skrystalizowany rozpuszczam go w mikrofalówce Składniki dobrze zmiksuj ze sobą. Masę budyniową wyłóż na ciepłą kaszkę jaglaną.
Polecam i życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz