CIASTO Z DYNIĄ
I GORZKĄ CZEKOLADĄ
Pyszne korzenne ciasto z dynią i pokruszona czekoladą 80%. Przygotuj kwadratową formę o wymiarach 18/18 cm.
Składniki na ciasto;
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki cukru
2 jaja
1 szklanka startej dyni
1/2 szklanki oleju
60 g. czekolady gorzkiej
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp imbir, cynamon, sól i cukier. Wymieszaj.
W osobnej misce daj mokre składniki, jaja, olej i startą na drobnych oczkach, odciśniętą dynię.
Mokre składniki dobrze wymieszaj ze sobą i wsyp do nich zawartość miski z suchymi. Zmieszaj wszystko razem łyżką. Do surowego ciasta dodaj pokrojoną drobno czekoladę.
Formę włóż do nagrzanego do 180* piekarnika.
Piecz w temp 180* 45 minut.
Smacznego.
Szybki i prosty przepis. Bardzo mi się spodobał. Dziękuję. Wykorzystam... Dzięki za odwiedzinki. A ja ze swojej strony obserwuję. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń