sobota, 5 listopada 2022

Zupa ogórkowa


 ZUPA OGÓRKOWA



Zupę ogórkową robię zawsze na moim domowym przecierze - przepis

Warzywa trę na grubej tarce;

3 marchewki

1/4 selera

1 pietruszka

1/4 kapusty włoskiej

słoik przecieru z ogórków

2 ząbki czosnku

kilka ziemniaków

4 łyżki ryżu

1/2 pęczka pietruszki

1/3 pora

2 łyżki oliwy

pęczek koperku

mielony kminek, pieprz, sól.

Twarde warzywa zetrzyj na tarce. Ziemniaki i kapustę pokrój. Czosnek wciśnij. Wsyp ryż. Pora pokrój w krążki i podsmaż na oliwie. Dodaj poszatkowana pietruszkę i koperek. Gotuj wszystko razem. Gdy warzywa zmiękną dodaj przecier z ogórków. Możesz zabielić śmietaną.

Smacznego.




1 komentarz: