ZUPA OGÓRKOWA
Zupę ogórkową robię zawsze na moim domowym przecierze - przepis
Warzywa trę na grubej tarce;
3 marchewki
1/4 selera
1 pietruszka
1/4 kapusty włoskiej
słoik przecieru z ogórków
2 ząbki czosnku
kilka ziemniaków
4 łyżki ryżu
1/2 pęczka pietruszki
1/3 pora
2 łyżki oliwy
pęczek koperku
mielony kminek, pieprz, sól.
Twarde warzywa zetrzyj na tarce. Ziemniaki i kapustę pokrój. Czosnek wciśnij. Wsyp ryż. Pora pokrój w krążki i podsmaż na oliwie. Dodaj poszatkowana pietruszkę i koperek. Gotuj wszystko razem. Gdy warzywa zmiękną dodaj przecier z ogórków. Możesz zabielić śmietaną.
Smacznego.
Adoro le zuppe,grazie per la ricetta!
OdpowiedzUsuń