CIASTECZKA Z SEZAMEM
Pyszne i chrupiące ciasteczka z sezamem.
Składniki na ok. 20 sztuk;
1 białko z jaja (M)
30 g. cukru pudru
30 g. mąki pszennej
20 g. masła
90 g. sezamu
Białko roztrzep widelcem lub trzepaczką, do momentu, aż pojawią się na wierzchu pęcherzyki.
Masło rozpuść z mikrofalówce i przestudź. Mąkę przesiej, cukier puder także przesiej.
Roztrzepane białko połącz z mąką, cukrem pudrem, masłem i sezamem. Wymieszaj łyżką.
Małą łyżeczką wykładaj na papier do pieczenia. Spłaszcz je za pomocą widelca. Kiedy widelec zacznie przywierać do ciasta, namocz go we wodzie.
Ciasteczka nie zwiększają swojej objętości podczas pieczenia, rosną lekko wzwyż.
Piecz w 170* 8 minut.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz