CIASTECZKA CYTRYNOWE
Ciasteczka cytrynowe w cukrze pudrze, są pachnące, pyszne i lekko kruche.
Przygotuj;
1 jajko
50 ml oleju
3 łyżki cukru pudru
starta skórka z jednej cytryny
szczypta soli
200 g. mąki pszennej
mała łyżeczka proszku do pieczenia
Do miski wbij jajko, wsyp cukier puder i wymieszaj trzepaczką. Dodaj olej, otartą skórkę z cytryny i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Mieszaj z początku łyżką, po czym zagnieć ciasto ręcznie. Nie zagniataj długo, wystarczy ok. 2 minuty. Nakryj miskę folią i odstaw do lodówki na 10 minut.
Po wyjęciu z lodówki formuj niewielkie kuleczki i obtaczaj w cukrze pudrze. Piecz w 180 przez 18 minut.
Smacznego.
Idealne do herbatki, czy kawki.
OdpowiedzUsuńSon unas galletas deliciosas, yo también hago unas parecidas de limón y gustan a todo el mundo que las prueba.
OdpowiedzUsuńBesos.