SAŁATKA JAJECZNA
Z KAPARAMI
Pyszna sałatka z jajkami i kaparami.
Składniki na dwie osoby;
4 jaja
2 łyżki śmietany 12%
ser żółty według uznania
2 łyżki majonezu u mnie Kielecki
dwie łyżki kaparów
pieprz i sól
Jaja ugotuj na twardo. Obierz i grubo pokrój. Posól i popieprz. Ze solą trzeba ostrożnie, ponieważ kapary z zalewy są słonawe. Śmietanę i majonez wymieszaj ze sobą w osobnym garnuszku. Ser żółty pokrój w kosteczkę i dodaj do jajek. Wymieszanym majonezem ze śmietaną polej całość i dołóż kapary. Lekko wymieszaj, aby nie zrobić miazgi. Danie smaczne jest świeżo zrobione i lekko ciepłe.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz